FORSIDE
×
OM JÆGERSPRIS SLOT Museum Sådan bygger du et slot Podcast Skolemateriale Køb billetter Oplev museet Park Mindelunden Guidebog til Mindelunden Café Danner Slottets historie Restaureringsprojekt Louisenlund på Bornholm Tårnuret
OM BØRNEHJEMMET DANNERS BØRN
OM SKOVEN De tusindårige ege Vandreture Brændesalg Ridetegn Jagtudlejning og jagtdage i Færgelunden Arrangementer i skoven
OM STIFTELSEN Fundats, Uddelingspolitik og Beretning Bestyrelse og direktion - Anbefalinger for god fondsledelse Persondata Naturbørnehave - Fasangården Dannerkollegiet Dannerboliger Hjælp til skolegang for afghanske børn Støtte til børn i Ukraine BOAS Jægerspris Samarbejdspartnere Boligudlejning Forpagtning Stiftelsen på skrift "Jægersprisere" Kontakt
OM LEGATER Fonden Mindefonden

Samarbejdspartnere

Stiftelsen har udlejet eller bortforpagtet en del af ejendommene under Jægerspris gods og deltager i forskellige samarbejdsprojekter.


Her er en oversigt over de mangeartede aktiviteter, som ikke drives af Stiftelsen selv:

Forælder Fonden

Stiftelsen har indgået en samarbejdsaftale med Forælder Fonden omkring drift af Dannerkollegiet for enlige forsørgere med mindreårige børn. Kollegiet omfatter 10 mindre lejligheder, hvor enlige forsørgere kan bo, mens de er i uddannelse. Kollegiet er nyindrettet og er beliggende op til Jægerspris Slot og park.

 

Danner.

Stiftelsen og organisationen Danner har fundet sammen i et projekt med det formål, at bringe voldsramte kvinder med børn mulighed for at komme videre. I en bygning omkring slotsgården er der indrettet 6 lejligheder, Dannerboliger, hvor familier kan bo i en periode med socialfaglig støtte. 


Dansk Flygtningehjælp.

Foreløbig for en to årig periode yder Stftelsen støtte gennem Dansk Flygtningehjælp til etablering af et lokal community center for syriske flygtningebørn i Amman i Jordan.


Syd for Færgelundssskoven driver Københavns Kommune en institutiton, Nexus, for unge, som skal trækkes væk fra belastede miljøer i Købehnavn. 

 

Børneforsorg for handicappede børn og unge

Skovridergården og Skovlyst er i dag indrettet til brug for handicappede børn og unge under indstitutionen Granbohus.


Den Sociale Udviklingsfond (SUF)

SUF har overtaget lejemålet af Donekrogen, der er smukt beliggende op til skoven Slotshegnet for enden af Iver Lykkes Vej. Formålet er at drive en institution "BOAS Jægerspris", hvor målgruppen er unge voksne med særlige behov.

 

Frederikssund Kommune og Slotsgårdens Børnehave.

Frederikssund Kommune driver "Slotsgårdens Børnehave", der holder til i bygningen, som ligger øst for og op til indkørslen til slotsgården.

 

Egnsmuseet Færgegården

Den gamle Færgegård fungerer som egnsmuseum for Frederikssund Kommue. I dag er egnsmuseet administrativt knyttet til Roskilde Museum.

 

Café Danner

I Slotsgården kan de mange besøgende til slot, park og skov gøre ophold på Café Danner. Her serveres økologisk mad.

 

Kulturhus og turistinformation

Rejsestalden ved Jægerspris Slotskro blev i et samarbejde mellem den tidligere Jægerspris Kommune og Stiftelsen gennemgribende renoveret. Bygningen benyttes til kulturhus og turistinformation, og drives af Frederikssund Kommune.


Naturbørnehaven "Fasangården"

Initiativrige lokale borgere har stået bag oprettelsen af Naturbørnehaven i den gamle Fasangård ved Jægerspris. 

Pædagogiken tager sit udgangspunkt i naturen, hvor sanser, følelser og læring får plads og tid til at udfolde sig i børnenes tempo og ud fra børnenes behov.


Slotsparkens Friskole

Den gamle Slotskro huser nu Slotsparkens Friskole. På initiativ fra nogle lokale borgere, danner kroen ramme om en privat grundskole. Fra starten er der tilmeldt mere end 70 elever.  


Landbrug, militær og golf

Samtlige landbrugsarealer er bortforpagtede. De tre hovedgårde indgår i en fælles aftale med Forsvaret. Egelundsgården er omdannet til golfbane for Frederikssund Golfklub.